ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

USAHAWAN ALOEVERA FOREVER LIVING PRODUK, DAFTAR DAN BELI ONLINE, PENGEDAR MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK wasap.my/0192830717 atau wasap.my/0126448260
  • SEJARAH FOREVER LIVING

    Forever Living kumpulan syarikat terdapat syarikat Aloevera of America dan Forever Nutraceutical kilang memproses lidah buaya kepada minuman supliment dan kilang memproses bahan-bahan nutri dan vitamin

  • Terdapat lebih daripada 400 produk

    Kami mempunyai produk lebih daripada 400 jenis terdiri daripada madu,nutrisi dan produk berasaskan aloevera yang menjadi tarikan dan produk terlaris di dunia

  • Pengedar/Usahawan Daftar disini

    Pengedar dan usahawan aloevera diperlukan, anda berminat menjadi usahawan dan bekerja tanpa tekanan kami sedia membantu anda sebagai usahawan Forever living. Forever Living adalah perniagaan global dan anda pasti puas hati dan gembira di Forever Living

  • Forever Global Bisnes

    Sudah berada di pasaran 160 buah negara, anda layak menerima bonus cek dari jualan Forever Living seluruh dunia setiap tahun tanpa tekanan dan juga layak

  • Kesihatan adalah tanggung jawab kita

    Anda dan kita semua wajib menjaga kesihatan agar dilihat kuat dan bersemangat, kita berkongsi kebaikan kepada semua agar menjaga kesihatan dengan berkongsi ilmu

17 November 2017

BUANG LEMAK BAWAH KULIT 1 INCI DENGAN HANY 1 JAM

Aloe Body Toning Kit


Disyorkan untuk mereka yang melahirkan atau kehilangan berat badan mendadak dan ingin mengetatkan kulit, terutamanya abdomen, lengan atas dan peha. 

Adakah anda mahu mendapatkannya lebih baik lagi? Cuba ini, jika ia bekerja untuk saya, ia akan bekerja untuk anda juga, percayalah!



Luangkan diri dengan Kit Toning Badan Aloe Vera eksklusif. Rawatan di rumah ini direka bentuk untuk nada dan melembapkan kulit badan anda untuk menikmati seperti spa yang segar.

Membersihkan, mengelupas, memulihkan, mengurut, memperkayakan, dan berehat dengan Aloe Bath Gelee dan loofah eksklusif kami. Sapukan Aloe Bath Gelee untuk loofah dan bekerjasama dengan kulit yang kaya dengan mengurut kulit dengan gerakan lembut; bilas. Gunakan setiap hari untuk memberi kulit anda lembut dan lembut.

Aloe Body Conditioning Creme adalah pasangan yang ideal untuk toner Aloe Body untuk menjaga tubuh anda berasa lancar dan lembut. Unsur-unsur pelengkap Body Toning Kit, digabungkan dengan diet dan senaman yang teratur, dapat membantu mengurangkan penampilan selulit.

Produk Body toning kit hanya balut dan relex je bleh pecahkan lemat 1" dibawah kulit dengan hanya 1 jam penggunaan. Krim daripada bahan semulajadi aloevera dan herba terpilih untuk mengecut dan membakar lemak bawah kulit.
Testimoni seperti dalam gambar telah diguna pakai di 160 negara didunia dan halal Harga Asal rm335.00 parcel pos rm15 seluruh Malaysia .....belum diskaun lagi tu




Penting Apabila menggunakan Toner dan Conditioning Creme Cuci tangan anda serta-merta. Elakkan bersentuhan dengan mata. Jangan gunakan pada muka, payudara atau kawasan alat kelamin. Sekiranya kerengsaan kulit atau tindak balas berlaku, bilas dengan segera dengan air. Jangan sapu pada kulit yang terluka,terhiris,mengelupas atau baru dicukur.

wasap.my/60126448260
wasap.my/60192830717 Untuk keterangan lanjut dan harga diskaun
Share:

12 November 2017

suplement untuk kenderaan

ADAKAH?
Ya, ada.

APAKAH IA?

Bahan 100% daripada kelapa sawit dan bebas pencemaran udara , dapat mengurangkan asap dan membantu dalam mengurangkan peningkatan suhu bumi!  Ya, begitulah inovasi yang sangat bagus dalam memelihara alam.

Dan ia juga bagus untuk prestasi enjin kereta.  Bagus juga untuk hayat enjin kereta.  Seperti kereta lama ditukar ke enjin baru!  

APA MANFAAT BOLEH UKURNYA?

Sekarang ini semua orang duk mengeluh pasal minyak naik harga.  Inilah masanya kita berjimat kerana bahan ini dapat memberi lebih kilometer untuk kenderaan anda.  Ya, kami sendiri sudah menggunakannya. Dan memang terbukti menjimatkan minyak.  Anak kakchah pun sudah guna untuk motorsikalnya.  Katanya jimat lebih daripada 30%!   Ya, kereta kami yang biasa minum banyak minyak itupun kakchah rasa dapat berjimat dalam 30 ke 40%. Penjimatannya  sesuai untuk semua jenis engin petrol/disel.  

CARA MENGGUNAKANNYA.  

Sangatlah mudah.  Beli dengan kami, kami akan ajar.

NAK TENGOK TESTIMONI?
klik di sini
https://www.facebook.com/biofuelPlus/posts/266934270497785

HARGA?
Jangan bimbang, ia sangatlah jimat.  katalah anda isi 40 liter minyak.  perbelanjaan anda hanya RM5 untuk suplement minyak kereta ini.  Tetapi anda untung minyak sekurang-kurangnya  RM27.70  (ikut harga seliter semasa).  Jika ditolak modal rm5 (untuk modal bahan suplement minyak yang digunakan) anda mendapat untung RM22.70!

Disamping anda menjaga enjin kereta, prestasi enjin meningkat dan memelihara alam sekitar, anda dapat MENJIMATKAN WANG  anda.  Bukankah itu paling penting?


Share:

11 Ogos 2017

Membersihkan dan melegakan sakit gigi dan gusi,

Aloe vera mempunyai sejarah panjang mengenai kemujaraban tentang penyembuhan. Keupayaannya untuk menyembuhkan luka bakar dan luka dan menenangkan kesakitan telah didokumenkan sejak abad ke-10. Legenda juga mengatakan bahawa Cleopatra menggunakan lidah buaya agar kulitnya sentiasa lembut. Penggunaan moden aloe vera pertama kali dikenali pada tahun 1930-an untuk menyembuhkan luka sinaran. Sejak itu, ia menjadi ramuan biasa dalam salap yang menyembuhkan selaran matahari, luka kecil, kerengsaan kulit, dan banyak lagi penyakit lain.




Aloe Vera telah mendapat populariti sebagai bahan aktif dalam gel gigi. Sama seperti penggunaannya pada kulit, lidah buaya dalam gel gigi digunakan untuk membersihkan dan melegakan gigi dan gusi, dan berkesan sebagai ubat gigi untuk memerangi rongga, 

menurut isu Pergigian Am, Mei / Jun 2009, Akademi Pergigian Am (AGD) klinikal, jurnal peer reviewed.





Kerana gel gigi lidah buaya cenderung kurang keras pada gigi, kerana ia tidak mengandungi unsur-unsur yang kasar yang biasa terdapat dalam ubat gigi komersial, ia adalah alternatif yang baik untuk orang yang mempunyai gigi sensitif atau gusi.

Tetapi pembeli mesti berhati-hati. Tidak semua gel gigi aloe vera mengandungi khasiat yang betul dari lidah buaya. Produk mesti mengandungi gel stabil yang terletak di pusat loji lidah buaya untuk menjadi berkesan. Produk mesti mematuhi piawaian pembuatan tertentu. Dilip George, MDS, pengarang bersama kajian itu, menjelaskan bahawa lidah buaya "tidak boleh dirawat dengan haba yang berlebihan atau ditapis semasa proses pembuatan, kerana ini memusnahkan atau mengurangkan kesan beberapa sebatian penting, seperti enzim dan polisakarida." 


Dr George mencadangkan bahawa pengguna perlu mendapatkan maklumat dengan persatuan yang bukan mencari  keuntungan seperti Majlis Sains Aloe Antarabangsa untuk melihat produk apa yang telah menerima kualiti meterai organisasi.


Terdapat lebih daripada 300 spesies tumbuhan, hanya beberapa sahaja yang telah dan boleh  digunakan untuk tujuan perubatan. "Syukurlah, pengguna dengan gigi sensitif atau gusi mempunyai beberapa pilihan kerana adanya bahan untuk kesihatan mulut mereka, dan lidah buaya adalah salah satu dari mereka," kata jurucakap AGD Eric Shapria, MS, DDS, MAGD, MA

Dapatkan produk klik www.wasap.my/60192839717 dengan diskaun 15% atau 35%

Rujukan
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3200013/


Share:

PENYEBAB BERLAKUYA KEPUTIHAN PADA SESEORANG PEREMPUAN

Keputihan adalah suatu keadaan yang normal ataupun biasa berlaku tidak kira pada wanita yang belum berkahwin ataupun sudah berkahwin. Malah ia boleh terjadi di dalam keadaan mengandung. 

Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.Jika keputihan bersifat berlendir dan tidak berbeku seperti susu basi atau berubah berbau hanyir, atau terdapat radang dan kegatalan ia menandakan jangkitan.

Apa jua perubahan pada keseimbangan bakteria normal pada vagina akan mempengaruhi bau, warna atau tekstur keputihan. Perkara-perkara berikut boleh mengubah keseimbangan tersebut :-

  1. Penggunaan steroid atau antibiotik
  2. Bakteria vaginosis, jangkitan bakteria yang biasa pada wanita mengandung atau wanita yang mempunyai ramai pasangan hubungan kelamin.
  3. Pil perancang
  4. Kanser serviks
  5. Chlamydia atau gonorrhea (STDs), jangkitan kelamin
  6. Diabetes
  7. Sabun wangi, losyen atau mandian berbuih
  8. Jangkitan tulang punggung selepas pembedahan
  9. Penyakit radang tulang punggung
  10. Trichomoniasis, jangkitan parasit disebabkan hubungan kelamin yang tidak selamat.
  11. Atrofi Vagina, penipisan dan kekeringan dinding vagina semasa menopause.
  12. Vaginitis, rasa gatal-gatal disekitar vagina.
  13. Jangkitan kulat.


Elakkan Jangkitan vagina yang boleh membawa kepada keputihan tidak normal

  1. Pastikan vagina sentiasa bersih dengan membasuh menggunakan sabun yang lembut dan air suam.
  2. Jangan gunakan sabun wangi dan pembersih dalaman wanita. 
  3. Selepas ke tandas , sentiasa lap dari depan ke belakang untuk mengelakkan bakteria daripada masuk ke dalam faraj dan menyebabkan jangkitan. 
  4. Pakai underwear yang diperbuat daripada 100 % kain kapas, dan elakkan pakaian terlalu ketat.


Antara penyebab berlakunya keputihan pada seseorang perempuan.

1. Kurang makanan berserat
2. Kadar gula dalam darah tinggi
3. Stress
4. Semasa datang hair
5. Hormon tidak stabil
6. Seluar yang ketat
7. Pakaian dalam basah
8. Penggunaan sabun salah

Ianya juga berkaitan dengan pemakanan seharian seseorang seperti

1. Timun
- meningkatkan hormon estrogen dalam tubuh.
2. Makanan bergoreng yg disalut tepung
- tepung yg berkualiti rendah antara punca
3. Nanas
- vitamin C yang terlalu tinggi dan berlebihan until badan
4. Pasta tomato
- ragi dalam pasta tersebut adalah penyebab jika ambil secara berlebihan
5. Keju
- pengambilan terlalu kerap kerana terlalu banyak kalsium pada keju teraebut iaitu melebihi dos yg diperlukan tubuh badan.

Hampir 85% wanita mengalami masalah keputihan yang juga disebabkan pemakanan dan kebersihan.

Dapatkan produk semulajadi yang di iktiraf dunia yang telah berada di pasaran 160 buah negara semenjak 1978 produk berasaskan herba lidah buaya atau aloevera yang dipercayai ramai dan lebih 3,000 tahun lalu.

Pencegahan dan rawatan semulajadi bersama Forever Living Produk (FLP)
FLP merupakan syarikat pengeluar terbesar alovera dunia ini kerana FLP memiliki ladang terbesar dunia dan semua bahan-bahan diproses secara semulajadi untuk mengekalkan khasiat dan nutrisi herba tersebut.






Produk cadangnya

  1. Forever Pomesteen - campuran herba dan jus delima dan manggis sebagai bahan utama termasuk gel aloevera,7 jenis berry dan madu propolis
  2. Forever Aloevera Gel - Herba lidah buaya terbaik iaitu spesis barbadensis miller membantu mengawal gula dalam darah dan melindungi dan dapat membersih dan membuatkan usus bersih agar dapat menyerap vitamin,mineral dan nutrsi dengan lebih baik. 
  3. Articesea Campuran utama bahan adalah minyak ikan omega3 dan minyak zaitun omega 9 dan tambahan vitamin E, membantu meningkatkan kolesterol baik dalam darah sambil membantu menstabilkan darah
  4. Forever Garlic Thyme - campuran 2 bahan utama iaitu bawang putih dan daun thyme diperkaya dengan bahan-bahan herba terbaik dunia.
  5. Forever Royal Jelly - Makanan ratu lebah yang dijadikan pil agar dapat dicerna dan disimpan dengan khasiat yang lebih tinggi untuk mengawal stress dan berbagai lagi


info lanjut wasap.my/60192830717 man atau wasap.my/60126448260 kakchah
Share:

2 Ogos 2017

PENYELIDIKAN DAN PENGEMBANGAN KHASIAT ALOE VERA DI DUNIA

Menurut Kew Garden, pusat kecemerlangan botani kerajaan England, Aloe vera telah digunakan selama berabad-abad dan kini lebih popular dari sebelumnya.

Aloe vera digunakan secara meluas pada hari ini di:

  1. Makanan - ia diluluskan oleh FDA (Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat) sebagai perisa semulajadi
  2. Kosmetik
  3. Makanan tambahan
  4. Ubat-ubat herba


Rekod awal penggunaan Aloe vera oleh manusia berasal dari Ebers Papyrus (rekod perubatan Mesir) dari abad ke -16 SM. Menurut satu kajian yang diterbitkan dalam Jurnal Dermatologi India, di Mesir purba, mereka memanggil Aloe vera "tumbuhan keabadian." Penulis menambah bahawa tumbuhan tersebut telah digunakan secara terapi selama berabad-abad di China, Jepun, India, Greece, Mesir, Mexico, dan Jepun.


Penyelidik di University of Las Palmas de Gran Canaria, Sepanyol, menerbitkan sebuah kajian dalam jurnal Molekul.Pasukan ini menetapkan untuk menentukan sama ada ekstrak metanol kulit daun dan bunga Aloe vera mungkin memberi kesan yang menguntungkan kepada kesihatan manusia. Para saintis memberi tumpuan kepada aktiviti antioksidan dan antimikoplasma yang boleh diambil.

Mereka melaporkan bahawa kedua-dua bunga Aloe vera dan ekstrak daun mempunyai sifat antioksidan, terutama ekstrak pada daun kulit. Ekstrak pada daun kulit juga memaparkan sifat antimikoplasma.Para penulis menyimpulkan bahawa "Aloe Vera ekstrak dari daun kulit dan bunga boleh dianggap sebagai sumber antioksidan semula jadi yang baik."

Jom like facebook.com/kakchahjelita
Wasap klik www.wasap.my/60192830717 

Rujukan sumber daripada
http://www.medicalnewstoday.com/
Healthline Media UK Ltd, Brighton, UK.MNT is the registered trade mark of Healthline Media
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/
US National Library of Medicine, National Institutes of Health
http://www.naturalmedicinejournal.com/journal/
Journal of the American Association of Naturopathic Physicians, Natural Medicine Journal
Share:

22 Julai 2017

TESTIMONIE KAKCHAH KULIT FLAWLESS DENGAN FOREVER POMESTEEN

السلام عليكم ورحمةالله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

Terima kasih banyak kepada semua pengikut blog kakchah hari ni nak bagi testimonie rakan-rakan bisness kakchah dan kakchah sendiri nanti korang kata asyik oragn je sendiri mana kan....so ari ni nak yakinkan korang apa hebatnya produk Forever Living ni ye dak?

Kebanyakan mengamalkan produk secara konsisten selama lebih daripada 5 bulan minum pagi petang la supaya badan boleh menggunakan nutrsi yang terkandung dalam produk tersebut boleh di hadam dan diserap dengan lebih cepat sebab tubuh badan bekerja di dalam setiap hari dan setiap malam...



Produk pomesteen mempunyai nilai ORAC tertinggi dlm semua produk anti oksidan di pasaran memberi anda kepuasan dan nilai tinggi wang anda tak perlu membazir buat pembedahan bagai atau cucuk kologen bagai....Minum je utk keputusan yang cemerlang..

Delima melindungi seseorang dari penyakit kanser, dan ia adalah keperluan bagi wanita menyusui, orang dewasa dan anak kecil. Dan mungkin dari sini kita mengetahui, kenapa Allah Subhanahu wa Ta’ala menyebutkan buah ini dalam kitab-Nya yang agung dan berfirman:

(68). فِيهِمَا فَاكِهَةٌ وَنَخْلٌ وَرُمَّانٌ
Di dalam keduanya ada (macam-macam) buah-buahan dan kurma serta delima.

(69). فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ
Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?
(Surah Ar-Rahman 68:69)

Buah delima amat kaya dengan sodium dan mengandungi unsur- unsur nutrien seperti riboflavin, tiamin, niasin, vitamin C, kalsium dan fosforus. Manakala zat protein dan lemak hanyalah sedikit sahaja terkandung di dalamnya. Oleh sebab ia mempunyai nilai pemakanan yang baik, buah delima juga disarankan dimakan dalam mengimbangi pemakanan sempurna dari kelas buah- buahan.

Buah delima mengurangkan jumlah DOPA-positif melanocytes di dalam epidermis kulit yang menghadapi radang ultraungu (UV).

Buah delima juga mempunyai keupayaan bagi memperbaiki tahap kekeringan dan menjadikannya sebagai bahan aktif yang ideal bagi rawatan muka sama ada untuk tujuan mencerah, menyeri, melembap dan anti penuaan.

Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun dahulu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran). 

Di sini disenaraikan khasiat meminum jus buah delima.
  • MENSTABILKAN PARAS KOLESTROL
  • DELIMA MEMPUNYAI TAHAP ANTIOKSIDAN YANG TINGGI
  • MELAWAN PENYAKIT JANTUNG
  • MERANGSANG TENAGA BATIN
  • MENGUATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN
  • MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT DIABITES
  • MENGHALANG KEMASUKAN VIRUS HIV-1 DAN MICROBICIDE
  • MENGELAKKAN KANSER KELENJAR PROSTATE
  • MELAWAN KANSER PAYUDARA
  • MERENDAHKAN TEKANAN DARAH
  • MENGUATKAN KESIHATAN GIGI
  • MENCEGAH DARIPADA PENYAKIT ALZHEIMER (Nyanyuk)


Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman:

وَهُوَ الَّذِي أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُتَرَاكِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِنْ طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَجَنَّاتٍ مِنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ انْظُرُوا إِلَى ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ إِنَّ فِي ذَلِكُمْ لآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ

“Dan Dialah yang menurunkan air hujan dari langit, lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuh-tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuh-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak, dan dari mayang korma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur, dan (kami keluarkan pula) zaitun dan delima yang serupa dan yang tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonnya berbuah dan (perhatikan pulalah) kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang beriman.” (Q.S. Al-An’am: 99)


141. وَهُوَ الَّذِي أَنْشَأَ جَنَّاتٍ مَعْرُوشَاتٍ وَغَيْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْعَ مُخْتَلِفًا أُكُلُهُ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتَشَابِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ كُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَآتُوا حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ وَلا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ
Dan Dialah yang menjadikan kebun-kebun yang berjunjung dan yang tidak berjunjung, pohon kurma, tanam-tanaman yang bermacam-macam buahnya, zaitun dan delima yang serupa (bentuk dan warnanya), dan tidak sama (rasanya). Makanlah dari buahnya (yang bermacam-macam itu) bila dia berbuah, dan tunaikanlah haknya di hari memetik hasilnya (dengan dikeluarkan zakatnya); dan janganlah kamu berlebih-lebihan. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang berlebih-lebihan.
(Q.S. Al-An’am: 141)

Anggur disebutkan dalam Alquran sebanyak 14 kali. Salah satunya adalah pada QS. An-Nahl ayat 11 yang berbunyi :

يُنۢبِتُ لَكُم بِهِ ٱلزَّرْعَ وَٱلزَّيْتُونَ وَٱلنَّخِيلَ وَٱلْأَعْنَٰبَ وَمِن كُلِّ ٱلثَّمَرَٰتِ ۗ إِنَّ فِى ذَٰلِكَ لَءَايَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

“Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanam-tanaman; zaitun, korma, anggur dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan.” (QS. An-Nahl : 11)

In sha Allah semoga bermanfaat kepada semua pembaca blog kakchah ini pemakanan tambahan adalah sebagai usaha kita kepada penyembuh seperti yang disarankan dan dicadangkan oleh para nutrisi, sesungguhnya penyembuhan adalah daripada Allah tetapi usaha kita yang tidak pernah jemu mungkin sebagai penyebabnya malah tealh diceritakan di dalam Al-Quran sebagai buah yang berada disurga

Kakchah dan Abg Man memerlukan pengedar di seluruh Malaysia untuk sama-sama bergabung memperkenalkan kebaikan dan khasiat produk ini kepada mereka yang memerlukan dan anda boleh hubungi kami dgn klik link wasap ni

www.wasap.my/60192830717
www.wasap.my/60126448260
JOM LIKE fb.com/kakchahjelita atau fb.com/kakchahflp 

klik untuk senarai pengedar berhampiran anda


Rujuk surah al-quran
http://sultonimubin.blogspot.my/2013/08/ar-rahman-ayat-61-70-dan-terjemah.html
http://sultonimubin.blogspot.my/2012/09/al-anam-ayat-141-150-dan-terjemah.html
https://sepdhani.wordpress.com/tag/kandungan-ayat-99-surah-al-anam/

Rujuk link khasiat delima
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2483323/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3678830/
https://www.nia.nih.gov/alzheimers/clinical-trials/pomegranate-juice-and-memory
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4052369/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1118911/

Rujukan buku mengenal hadisth palsu 
https://books.google.com.my/books?id=y8KcXFoU_BYC&lpg=PT25&ots=mJFgO144qy&dq=hadith%20tentang%20delima&pg=PA1#v=onepage&q&f=false


Share:

9 Julai 2017

SAKIT SENDI DAN GOUT BERBEZA ATAU SAMA, RAWATAN SEMULAJADI

Ramai yang keliru, setiap kali bahagian sendi sakit, adakah hanya sakit biasa, atau terseliuh, atau sebenarnya yang lebih parah, telah diserang gout. Ini kerana tandanya hampir sama, rasa sakit, bengkak dan kemerah-merahan pada permukaan kulit.


Gout selalunya bermula pada waktu malam, secara tiba-tiba tanpa sebarang warning pun. Dan kesakitan itu akan berpanjangan. Kalau bernasib baik, hanya semalaman, kalau tidak, berhari-hari juga.

4 Simptom Anda Penghidap Gout:

  1. Sakit sendi yang melampau
    Penghidap gout biasanya akan mengalami kesakitan pada bahagian sendi ibu jari kaki, tapi ia juga boleh berlaku pada bahagian kaki, buku lali, siku, tangan, dan juga pergelangan tangan. Sakit yang paling teruk sekali adalah pada 4-12 jam yang pertama
  2. Ketidakselesaan yang berpanjangan.
    Selepas rasa kesakitan yang paling teruk tu reda, anda akan rasa tidak selesa selama beberapa hari dan kadangkala berminggu-minggu. Serangan gout kali kedua dan seterusnya akan menjadi lebih sakit, lebih lama dan melibatkan lebih banyak sendi
  3. Keradangan dan kemerah-merahan
    Bahagian yang terkena gout itu akan menjadi kemerah-merahan, bengkak, lembut dan hangat.
  4. Pergerakan yang terhad
    Penghidap gout akan mengalami kesukaran untuk bergerak berikutan kesakitan yang dialami.


Epal Merah
Malic acid yang terdapat dalam buah epal akan membantu meneutralkan asid uric dalam badan dan seterusnya mengurangkan kesakitan dan keradangan akibat gout.Nutrien dalam epal bukan sahaja memberi manfaat kepada kesihatan anda secara keseluruhan, tetapi juga dapat memberi kesan positif pada gout anda, dengan membantu mengurangkan keradangan dan asid urik yang lebih rendah.

Epal mempunyai kira-kira 14 mg purin setiap 100 gm buah, dan epal bersaiz sederhana beratnya di antara 70 mg - 100 mg. Jadi, "epal sehari" boleh dimakan dengan mudah sebagai sebahagian daripada diet gout purine-restricted. Produk Apple seperti epal kering, jus epal, sos epal, dan cuka sari apel, juga rendah purin, dan boleh dimasukkan juga.


Buah Ceri
Terkenal dengan sifat anti-oksidannya. Ceri juga mengandungi anthocyanins yang boleh mengurangkan keradangan. Bagi pesakit gout, sehari disyorkan untuk mengambil 15-20 biji ceri. Untuk dapatkan hasil yang terbaik, amalkan mengambilnya pada awal pagi.

Khasiat Madu untuk penyakit asam urat:
Menetralkan dan mengeluarkan asid urik berlebihan
Penyebab utama tingginya kadar asid urik dalam tubuh adalah akibat makanan yang mengandung tinggi zat purin. Dan madu mempunyai kandungan seperti gula fruktosa, sukrosa, maltosa, dan glukosa. Dimana kandungan-kandungan itu dapat mengurangkan purin dalam tubuh. Sehingga secara tidak langsung kadar asid urik akan turun.
Menghancurkan asid urik di persendian
Kandungan antioxidants yang ada dalam madu, terbukti dapat menghancurkan asid urik di sekitar persendian. Sehingga sakit sendi akibat peradangan itu akan sembuh secara semulajadi.
Meningkatkan kerja dan fungsi ginjal
Madu memang sudah terkenal sebagai salah satu bahan semulajadi yang baik untuk ginjal. Sebab, kandungan yang ada dalam madu ini mampu meningkatkan kerja ginjal dalam menyerap kadar asik urik dari sisa metabolisme dan dikeluarkan melalui urin. Sehingga, kadar asid urik dalam badan akan kembali normal.

Untuk memudahkan pengambilan bahan-bahan semulajadi dan bebas daripada bahan kimia dan cepat kita boleh dapatkan semua ini dengan membeli produk supliment daripada Forever Living yang kesemua bahan semulajadi ini diproses dan di botolkan dengan syarat-syarat yang ketat dan sebab itulah produk ini telah diterima masuk ke 160 buah negara dan telah melepasi banyak syarat kelulusan produk untuk semua agama dan ianya memudahkan kita mendapatkannya dan tanpa perlu memproses dan menyimpan dengan qunatity yang banyak kerana semua produk Forever Living telah distabilkan dengan aloevera dan memudahkan kita untuk menyimpan dan membawa kemana sahaja.


Produk cadangan untuk mereka adalah Royal Jelly, Aloe Berry Nectar, Articsea dan vitamin C semua produk diproses dan lulus semua ujian bahan kimia dan halal antarabangsa dan juga lulus kosher lab kerana itu Forever Living telah terjual di lebih 160 negara semenjak 1978 lagi


Share:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

Translate

Arkib Blog

Pengikut