FOREVER LIVING kesihatan bisness cantik NUSKIN online aloe vera herba ALOEVERA petua bisness to bisness forever bisness plan cerita-ceriti pengedar kulit JIMAT SLIMMING BIOEVER bisnes Dnars Skincare online as semulajadi lidah buaya penyakit perniagaan rawatan JOM DETOX Untung BISNES kanser Aloe vera gel detox jerawat okamizu penapis udara EJEN DIPERLUKAN FLPAloe NUSKIN Pharmanex PROMOSI gaya sihat murah ubat gigi CLean9 anti aging peluang testimoni articsea bisnes global buat duit madu rakan kongsi BISNES MOBAIL SPA GALVANICSPA WAJAH foreverliving jutawan khasiat kulit berminyak/jerawat R2 living testimonie FLP articsea KULIT KERING kecantikan kencing manis makanan sembelit suplemen supliment ANTI KEDUT PRODUK RESDUNG Radang TILAM BIOVELOCITY bisnes forever delima jantung jerebu kolagen kolesterol penapis air produk untung usus BBplus Kalogen Noni air detoxifier bersih clean 9 demo detoks ejen halal hebat kanser kulit keletihan pakar pencegahan pendapatan pomesteen prolife III ramadhan sunnah suppliment vitamin AGELOC Kelas kecantikan NUSKIN 180 PENYEGAR WAJAH Rawatan Penjagaan Kulit Muka di rumah mudah dan murah ahli air aloevera gel badan berminyak bijak berjimat cuci usus diet dan bersenam dunia ejen utara facial keuntungan kolestrol kopi mineral malaysia masalah mudah dan cantik penjagaan register online resdung selangor tenaga tips kecantikan toksin usahawan FLP absobent C Ginseng IFANCA MOBAIL STOKIS FLP Tips Pemutihan Kulit World Wellness agent antioksida antioksidan bakteria gigi bercuti biovco bisness to business bonus buaya cadar 3D cancer darah tinggi detoc diabetis diskaun duit mudah ejen alor setar ejen pulau pinang ekzema florida gastrik gel genie bra gin-chia herba semulajadi honey insentif islam kajian kakchah kaya kelas percuma kulit cantik kurus lidah lubuk duit makan makanan tambahan masker menghindar penuaan merawat migrain mineral minyak zaitun motivasi negeri sembilan online bisness pelembab pemulihan penapis air FIR pengedar diperlukan penyakit kronik penyembuh penyembuh penyakit puasa sakit seremban skincare stroke terbaik terlajak ulser water filter ALOE FIRST AgeLocTransformation set Antioksiden BODYSHAPE DOUBLE STEMCELL Diabetes FLP Ultra FLP royal jelly Fields of Greens Forever tooth Bright Free aloevera GALVANIC BODYSPA KULIT NORMAL MH370 ORAC PLAN PMS PRODUK SNE Prolife 3 SPA nuskin TAMBAHAN air purifier air zam-zam aktiviti kecantikan al-quran aloe gelly aloe heat lotion aloegelly anggur angin anti anti kanser anti radang asma asthma awet muda bagaimana bahaya barbadensis bee propolis berat berat badan berkesan bertoksik bisnes dunia daftar darah doa ejen perlis facebook forever brunei. aloevera free g3 gout hadith harga hormon imun jeragat jerantut join kanser kolon karies gigi kawal kanser kebas tangan kedah kelantan kepala keradangan kewangan kimia klinikal kolon korea kuala lumpur kuantan kucing kurma kurus badan langkah dan tip lebah lelong lemak maggi maggie manfaat manggis manja marketing masalah tulang membersihkan mengurang dan menurunkan berat badan menjana metabolisma mlm mudah muka network networking nilai omega 3 organik pantai timur part payu dara pembersihan kolon pencemaran pencernaan pengedar Utara penghadaman pengurusan penyahtoksin penyakit kulit penyelidikan penyembuhan perak polishing peel produk madu program Clean 9 propolis punca putihkan gigi racun makanan rawatan stress register royal jelly rujukan sakit lutut scrub sebab sedekah sedi lutut sendi sensitif simple spa strok time udara utara 20 3 3 konsep 30 40 50 ARTIS Aloe vera MSM Alzheimer Alzheimer tumor Antara Argi BIZNES Bagi anda di kawasan Malaysia Selatan CADAR PATCHWORK CLOEPATRA CoQ10 DNA Epoch Glacial Marine Mud FDA FLP propolis krim Forever B12 Forever Calsium Forever Freedom Forever cardiohealth Forever lean GARLIC-THYME Galvanic spa Garcinia HIV IASC IBS International aloe science council JAKIM JELEBU JURNAL Johor Batu pahat KKM KL KUALA PILAH Kemaman Ko Enzim Kota kinabalu Majlis Aloe Sains Antarabangsa Makanan ideal yang dari sumber semulajadi Melaka Minuman tenaga FAB (Forever Active Boost) Mu Muar Muar untung bizz Nu Skin Nuskin Clear Action PRODUK ANUGERAH PROLIFE PURE MARINE CALOGEN Pahang Pencegahan dan pengurusan kencing manis Penyahtoksik Penyembuhan Semulajadi Untuk Kanser Produk suppliment terbaik untuk rawatan dan menghindar penyakit buasir Qays bin Rafi Al-Qatsi RAWATAN RAMBUT RAWATAN SEMULAJADI RX WATER Radang sendi dan pencegahan Resdung (Sinusitis) Resdung (Sinusitis) dan pencegahan bersama Forever Living SAKIT SENDI DAN GOUT BERBEZA ATAU SAMA SALAM AIDILFITRI 2015 MAAF ZAHIR BATIN SENAWANG September Spa di rumah Temerloh Touch Of Forever Tri-Phasic White System activator active probiotic air bersih air bertenaga air molekul halus ajen aktif alahan alam alfalfa alkali alkohol allah aloefirst aloever alovera amalan ampang analisis angin ahmar anthraquinone anti oksidan anti penuaan anti-bakteria anti-radang anti-virus anugerah forever apa aprikot aroma spa collection artritis asid amino asid salisilik asli aspirin avacado avocado bahan kimi rendah banyak barah barah payu dara barang barli barly batu batu karang bebas bee honey bee pollen beli online beli pos bengkel berlemak berminyak/jerawat berpaten berry bibir bizznest black boroi botol aloevera buah pinggang buasir bukit jalil buncit burn fat cabaran cara cave celup cerita cheras collection comel cyberjaya daftar ahli dan antitumor darah rendah dari rumah day2 debunga demam demam kuning demo aloevera dha di rumah di terima diet dilwale dirumah doktor dubur ejen aktif ejen brunei elergik energy water enzim epa epal equin park essential oil faedah fluoride foerever forever fiber forever kids forever therm freedom full full time gandum ganjaran hebat gelap gemuk gin chia ginko plus global global rally gombak grass gula guna hadiah halal produk aloe vera hand and face soap haram harta hati head hepatitis herbal hijrah how hubungi ibu ibu bersalin ibu mengandung immune impian income infak isnes jana jaya jimat. jom journal jual jus delima jus manggis kacak kaedah kajol kalori kami perlukan kanak-kanak kandungan karada kardiovaskular katarak kawal kawalan kebaikan kebengkakan dan keradangan urat darah kecergasan kecing manis kedut kedutan kekenyalan kelana jaya kelang kelembapan kulit kemurungan kenapa kepong keram kering kerja kesan kesuburan khasiat cuka klia kolagen larut komisyen kongsi kopi kota baru kronik ku kuala kudat kuku kulit berminyak kulit kering dan berminyak kulit lembut kulit mulus kurangkan berat kursus kecantikan kusam lada langkah lanjut usia lavender lawan penyakit leher lemak tepu lemak.aloevera lembut lemon.papermint leukemia liang roma lidah bauaya lignin lipis local lumayan lumut madu asli maggis makan malam percuma maketing malam manjung masa masaalah masalah berat badan masalah bintik hitam massage relaxing mata melancong melembap dan mengurangkan tisu parut melembut melembutkan melindungi membantu members memperbaharui memulihkan mencantikkan mencari mencegah menentang mengamit mengandung mengantuk mengenal menguatkan badan menjaga menopaos merah merangsang meransang organ tubuh mesin minyak minyak pati miyak jojoba mlm.bisness modal najis nak negara nutien nutrien nutrisi nutrition nyanyuk obesiti oder online offline omega 9 omron order online forever otot pakar perubatan parkinson part time part-time partner parut payudara pedih ulu hati pegurusan berat badan pelaburan menguntungkan pelancongan pelangsing pelembab NaPCA pelembapan kulit pemakanan pemasaran pembersihan pembersihan mendalam penanam penapis pencapaian mewah pengawet pengedar Penang pengedar aloevera penggalak penuaan penyakit asma yang teruk penyelesaian percutian perhatian perhiasan perlis perlu perubatan perubatan aloe vera perubatan terbaik perunding kesihatan petaling pigmen pollen port dickson powder and activator facelift produk Forever singapura proses prostat prostate protein protien psoriasis puchong pulau pinang pulih putih putrajaya racun rakan rambut ramping rasullullah rawatan kecantikan rawatan wajah regangan kulit relaxing resdung aloe heat lotion resepi detox rezeki risiko rm90 runcit sabah sabah sarawak sabun sabun susu beras sahih bukari sains sakit belakang sakit jantung salam saluran darah saponin saraf sarawak sea seberang prai sebulan segar seimbang sejarah sel darah selamat semanis senak perut senaman untuk cantik sengal senggugut seoul sepang serangan jantung serum sesemut set setiu setiwan sexy sg besi shah sijil halal sinar matahari skin care spike stamina stokis stomach stretch mark subang suci sulpelemen kucing sulpelemen kucing. spike sumber sunah sunblock SPF35 sunblok sunsreeen protector syarikat tanda-tanda tekanan teknologi tinggi tenaga batin tenaga batin lelaki tenang teori terapi terbesar terbukti terengganu terhangat termeloh tidur tinggi tips to toksid trengganu tumbuhan tumor ubat urat urat saraf urut usia viagra video vip visceral vitalize vitamin A vitolize men wajib wang besar wanita weight wheat wheat grass white zaharudin zaitun

#

##

#

#

#

#

#

#

PRODUK NO 1 DUNIA

Forever Living Product - Dapatkan produk-produk herba terbaik dunia untuk kesihatan dan kulit anda yang di proses secara semulajadi Hubungi kakchah 012 6448260, 010 4278224

Translate

22 Julai 2017

TESTIMONIE KAKCHAH KULIT FLAWLESS DENGAN FOREVER POMESTEEN

السلام عليكم ورحمةالله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

Terima kasih banyak kepada semua pengikut blog kakchah hari ni nak bagi testimonie rakan-rakan bisness kakchah dan kakchah sendiri nanti korang kata asyik oragn je sendiri mana kan....so ari ni nak yakinkan korang apa hebatnya produk Forever Living ni ye dak?

Kebanyakan mengamalkan produk secara konsisten selama lebih daripada 5 bulan minum pagi petang la supaya badan boleh menggunakan nutrsi yang terkandung dalam produk tersebut boleh di hadam dan diserap dengan lebih cepat sebab tubuh badan bekerja di dalam setiap hari dan setiap malam...



Produk pomesteen mempunyai nilai ORAC tertinggi dlm semua produk anti oksidan di pasaran memberi anda kepuasan dan nilai tinggi wang anda tak perlu membazir buat pembedahan bagai atau cucuk kologen bagai....Minum je utk keputusan yang cemerlang..

Delima melindungi seseorang dari penyakit kanser, dan ia adalah keperluan bagi wanita menyusui, orang dewasa dan anak kecil. Dan mungkin dari sini kita mengetahui, kenapa Allah Subhanahu wa Ta’ala menyebutkan buah ini dalam kitab-Nya yang agung dan berfirman:

(68). فِيهِمَا فَاكِهَةٌ وَنَخْلٌ وَرُمَّانٌ
Di dalam keduanya ada (macam-macam) buah-buahan dan kurma serta delima.

(69). فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ
Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?
(Surah Ar-Rahman 68:69)

Buah delima amat kaya dengan sodium dan mengandungi unsur- unsur nutrien seperti riboflavin, tiamin, niasin, vitamin C, kalsium dan fosforus. Manakala zat protein dan lemak hanyalah sedikit sahaja terkandung di dalamnya. Oleh sebab ia mempunyai nilai pemakanan yang baik, buah delima juga disarankan dimakan dalam mengimbangi pemakanan sempurna dari kelas buah- buahan.

Buah delima mengurangkan jumlah DOPA-positif melanocytes di dalam epidermis kulit yang menghadapi radang ultraungu (UV).

Buah delima juga mempunyai keupayaan bagi memperbaiki tahap kekeringan dan menjadikannya sebagai bahan aktif yang ideal bagi rawatan muka sama ada untuk tujuan mencerah, menyeri, melembap dan anti penuaan.

Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun dahulu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran). 

Di sini disenaraikan khasiat meminum jus buah delima.
  • MENSTABILKAN PARAS KOLESTROL
  • DELIMA MEMPUNYAI TAHAP ANTIOKSIDAN YANG TINGGI
  • MELAWAN PENYAKIT JANTUNG
  • MERANGSANG TENAGA BATIN
  • MENGUATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN
  • MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT DIABITES
  • MENGHALANG KEMASUKAN VIRUS HIV-1 DAN MICROBICIDE
  • MENGELAKKAN KANSER KELENJAR PROSTATE
  • MELAWAN KANSER PAYUDARA
  • MERENDAHKAN TEKANAN DARAH
  • MENGUATKAN KESIHATAN GIGI
  • MENCEGAH DARIPADA PENYAKIT ALZHEIMER (Nyanyuk)


Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman:

وَهُوَ الَّذِي أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُتَرَاكِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِنْ طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَجَنَّاتٍ مِنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ انْظُرُوا إِلَى ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ إِنَّ فِي ذَلِكُمْ لآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ

“Dan Dialah yang menurunkan air hujan dari langit, lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuh-tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuh-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak, dan dari mayang korma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur, dan (kami keluarkan pula) zaitun dan delima yang serupa dan yang tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonnya berbuah dan (perhatikan pulalah) kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang beriman.” (Q.S. Al-An’am: 99)


141. وَهُوَ الَّذِي أَنْشَأَ جَنَّاتٍ مَعْرُوشَاتٍ وَغَيْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْعَ مُخْتَلِفًا أُكُلُهُ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتَشَابِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ كُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَآتُوا حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ وَلا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ
Dan Dialah yang menjadikan kebun-kebun yang berjunjung dan yang tidak berjunjung, pohon kurma, tanam-tanaman yang bermacam-macam buahnya, zaitun dan delima yang serupa (bentuk dan warnanya), dan tidak sama (rasanya). Makanlah dari buahnya (yang bermacam-macam itu) bila dia berbuah, dan tunaikanlah haknya di hari memetik hasilnya (dengan dikeluarkan zakatnya); dan janganlah kamu berlebih-lebihan. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang berlebih-lebihan.
(Q.S. Al-An’am: 141)

Anggur disebutkan dalam Alquran sebanyak 14 kali. Salah satunya adalah pada QS. An-Nahl ayat 11 yang berbunyi :

يُنۢبِتُ لَكُم بِهِ ٱلزَّرْعَ وَٱلزَّيْتُونَ وَٱلنَّخِيلَ وَٱلْأَعْنَٰبَ وَمِن كُلِّ ٱلثَّمَرَٰتِ ۗ إِنَّ فِى ذَٰلِكَ لَءَايَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

“Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanam-tanaman; zaitun, korma, anggur dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan.” (QS. An-Nahl : 11)

In sha Allah semoga bermanfaat kepada semua pembaca blog kakchah ini pemakanan tambahan adalah sebagai usaha kita kepada penyembuh seperti yang disarankan dan dicadangkan oleh para nutrisi, sesungguhnya penyembuhan adalah daripada Allah tetapi usaha kita yang tidak pernah jemu mungkin sebagai penyebabnya malah tealh diceritakan di dalam Al-Quran sebagai buah yang berada disurga

Kakchah dan Abg Man memerlukan pengedar di seluruh Malaysia untuk sama-sama bergabung memperkenalkan kebaikan dan khasiat produk ini kepada mereka yang memerlukan dan anda boleh hubungi kami dgn klik link wasap ni

www.wasap.my/60192830717
www.wasap.my/60126448260
JOM LIKE fb.com/kakchahjelita atau fb.com/kakchahflp 

klik untuk senarai pengedar berhampiran anda


Rujuk surah al-quran
http://sultonimubin.blogspot.my/2013/08/ar-rahman-ayat-61-70-dan-terjemah.html
http://sultonimubin.blogspot.my/2012/09/al-anam-ayat-141-150-dan-terjemah.html
https://sepdhani.wordpress.com/tag/kandungan-ayat-99-surah-al-anam/

Rujuk link khasiat delima
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2483323/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3678830/
https://www.nia.nih.gov/alzheimers/clinical-trials/pomegranate-juice-and-memory
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4052369/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1118911/

Rujukan buku mengenal hadisth palsu 
https://books.google.com.my/books?id=y8KcXFoU_BYC&lpg=PT25&ots=mJFgO144qy&dq=hadith%20tentang%20delima&pg=PA1#v=onepage&q&f=false


9 Julai 2017

SAKIT SENDI DAN GOUT BERBEZA ATAU SAMA, RAWATAN SEMULAJADI

Ramai yang keliru, setiap kali bahagian sendi sakit, adakah hanya sakit biasa, atau terseliuh, atau sebenarnya yang lebih parah, telah diserang gout. Ini kerana tandanya hampir sama, rasa sakit, bengkak dan kemerah-merahan pada permukaan kulit.


Gout selalunya bermula pada waktu malam, secara tiba-tiba tanpa sebarang warning pun. Dan kesakitan itu akan berpanjangan. Kalau bernasib baik, hanya semalaman, kalau tidak, berhari-hari juga.

4 Simptom Anda Penghidap Gout:

  1. Sakit sendi yang melampau
    Penghidap gout biasanya akan mengalami kesakitan pada bahagian sendi ibu jari kaki, tapi ia juga boleh berlaku pada bahagian kaki, buku lali, siku, tangan, dan juga pergelangan tangan. Sakit yang paling teruk sekali adalah pada 4-12 jam yang pertama
  2. Ketidakselesaan yang berpanjangan.
    Selepas rasa kesakitan yang paling teruk tu reda, anda akan rasa tidak selesa selama beberapa hari dan kadangkala berminggu-minggu. Serangan gout kali kedua dan seterusnya akan menjadi lebih sakit, lebih lama dan melibatkan lebih banyak sendi
  3. Keradangan dan kemerah-merahan
    Bahagian yang terkena gout itu akan menjadi kemerah-merahan, bengkak, lembut dan hangat.
  4. Pergerakan yang terhad
    Penghidap gout akan mengalami kesukaran untuk bergerak berikutan kesakitan yang dialami.


Epal Merah
Malic acid yang terdapat dalam buah epal akan membantu meneutralkan asid uric dalam badan dan seterusnya mengurangkan kesakitan dan keradangan akibat gout.Nutrien dalam epal bukan sahaja memberi manfaat kepada kesihatan anda secara keseluruhan, tetapi juga dapat memberi kesan positif pada gout anda, dengan membantu mengurangkan keradangan dan asid urik yang lebih rendah.

Epal mempunyai kira-kira 14 mg purin setiap 100 gm buah, dan epal bersaiz sederhana beratnya di antara 70 mg - 100 mg. Jadi, "epal sehari" boleh dimakan dengan mudah sebagai sebahagian daripada diet gout purine-restricted. Produk Apple seperti epal kering, jus epal, sos epal, dan cuka sari apel, juga rendah purin, dan boleh dimasukkan juga.


Buah Ceri
Terkenal dengan sifat anti-oksidannya. Ceri juga mengandungi anthocyanins yang boleh mengurangkan keradangan. Bagi pesakit gout, sehari disyorkan untuk mengambil 15-20 biji ceri. Untuk dapatkan hasil yang terbaik, amalkan mengambilnya pada awal pagi.

Khasiat Madu untuk penyakit asam urat:
Menetralkan dan mengeluarkan asid urik berlebihan
Penyebab utama tingginya kadar asid urik dalam tubuh adalah akibat makanan yang mengandung tinggi zat purin. Dan madu mempunyai kandungan seperti gula fruktosa, sukrosa, maltosa, dan glukosa. Dimana kandungan-kandungan itu dapat mengurangkan purin dalam tubuh. Sehingga secara tidak langsung kadar asid urik akan turun.
Menghancurkan asid urik di persendian
Kandungan antioxidants yang ada dalam madu, terbukti dapat menghancurkan asid urik di sekitar persendian. Sehingga sakit sendi akibat peradangan itu akan sembuh secara semulajadi.
Meningkatkan kerja dan fungsi ginjal
Madu memang sudah terkenal sebagai salah satu bahan semulajadi yang baik untuk ginjal. Sebab, kandungan yang ada dalam madu ini mampu meningkatkan kerja ginjal dalam menyerap kadar asik urik dari sisa metabolisme dan dikeluarkan melalui urin. Sehingga, kadar asid urik dalam badan akan kembali normal.

Untuk memudahkan pengambilan bahan-bahan semulajadi dan bebas daripada bahan kimia dan cepat kita boleh dapatkan semua ini dengan membeli produk supliment daripada Forever Living yang kesemua bahan semulajadi ini diproses dan di botolkan dengan syarat-syarat yang ketat dan sebab itulah produk ini telah diterima masuk ke 160 buah negara dan telah melepasi banyak syarat kelulusan produk untuk semua agama dan ianya memudahkan kita mendapatkannya dan tanpa perlu memproses dan menyimpan dengan qunatity yang banyak kerana semua produk Forever Living telah distabilkan dengan aloevera dan memudahkan kita untuk menyimpan dan membawa kemana sahaja.


Produk cadangan untuk mereka adalah Royal Jelly, Aloe Berry Nectar, Articsea dan vitamin C semua produk diproses dan lulus semua ujian bahan kimia dan halal antarabangsa dan juga lulus kosher lab kerana itu Forever Living telah terjual di lebih 160 negara semenjak 1978 lagi


BAHAYA LEMAK VISCERAL DAN CARA SEMULAJADI MENGHAPUSKANNYA

Badan kita memerlukan sedikit kuantiti lemak dalam badan kita untuk memelihara suhu badan dan organ, tetapi lemak yang berlebihan boleh mendedahkan kita kepada risiko penyakit tidak berjangkit seperti kencing manis (diabetis malitus), darah tinggi (hypertension), angin ahmar (stroke) seterusnya kegagalan fungsi organ dalaman lain seperti hati dan buah pinggang.Obesiti bukan sahaja diukur daripada kadar berat badan yang berlebihan, tetapi lebih mudah jika saya terjemahkan obesiti itu adalah "masalah lemak yang berlebihan di dalam badan".


Lemak visceral, juga disebut lemak intra abdomen, yang tertimbun di bawah otot dan mengelilingi organ vital, termasuk di dalam perut buncit Anda. Lemak akan di metabolisme di hati yang kemudian akan diubah menjadi kolesterol dalam darah, sehingga sangat berbahaya bagi kesihatan anda. Ianya membaluti hati, jantung, usus, ginjal, hempedu dan lain-lain vital organ yg menjadi punca pada masalah jantung, diabetes, stroke, darah tinggi dan lain-lain.



Penyelidikan telah menunjukkan bahawa mereka dengan lemak visceral lebih berisiko terhadap penyakit jantung, stroke, diabetes dan hipertensi.Pengambilan pelbagai jenis makanan dengan jumlah kalori yang tinggi, semestinya terdapat lemak terutamanya lemak tepu (saturated fat) dan karbohidrat tinggi GI (glycemic index) seperti gula.Sumber tenaga seperti ini yang tidak diperlukan oleh badan (apabila jumlah kalori yang diambil melebihi daripada jumlah yang diperlukan) akan ditukar kepada lemak dalam badan.

Mengapa Lemak Viseral sangat berbahaya?
Lemak viseral ini akan dicernakan oleh hati dan ditukar kepada kolestrol ia tidak boleh diserap dalam darah tetapi akan dibawa ke seluruh badan oleh lipoprotein dalam saluran darah. Low density lipoprotein (LDL atau dikenali sebagai kolestrol tidak baik) dan high density lipoprotein (HDL atau dikenali sebagai kolestrol baik). HDL yang tinggi dalam darah dapat melindungi kita daripada risiko penyakit jantung. Tetapi jika kadar LDL yang tinggi dalam darah boleh menyebabkan saluran darah kita menjadi sempit atau tersumbat.

Bagaimana mengetahui sama ada tahap lemak viseral tinggi atau tidak?
Terdapat beberapa cara untuk mengetahui kadar lemak viseral dalam badan kita.



1. Pengiraan Indeks Berat Badan (BMI)
menggunakan formula BMI=berat(kg)/tinggi kuasa dua (m2)
BMI = kurang daripada 18.5
BMI = 18.5-24.9 normal
BMI = 25 - 29.9 lebih berat badan (overweight)
BMI = lebih daripada 30 (obese)

2. Menggunakan Karada Body Composition Monitor
Bacaan yang diberikan oleh mesin ini adalah 99% tepat (accurate) kerana mesin ini dicipta melalui teknologi oleh Omron . Lebih mudah kerana kita boleh mengukur lemak viseral walaupun dari ruang tamu rumah kita sendiri! Imbasan dilakukan melalui saraf yang terdapat pada tapak kaki seperti kaedah akupuntur oleh ahli2 perubatan purba Cina. Ketahuilah nilai bacaan lemak viseral anda dan pastikan kesihatan anda terjamin untuk masa depan yang lebih indah bersama keluarga. 

Bagi setiap imbasan kami akan sertakan dengan konsultasi penyelesaiannya dan akan dipantau selama 9 hari bersama beberapa produk supliment yang menyokong membuang dan menghindar lemak dan toksin dalam tubuh yang masuk melalui makanan kita setiap hari. PESANAN KAMI, kesihatan amat berharga pada kita dan masa terbaik untuk menjaga kesihatan ialah sewaktu kita masih memilikinya ingat risiko penyakit boleh berlaklu kepada sesiapa sahaja muda atau tua.

demo menunjukan bagaimana omega3 dan aloevera berfungsi membantu kesihatan kita



Anda boleh klik link ini untuk wasap kami klik www.wasap.my/60192830717
atau tetapkan waktu untuk kami membantu mengawal dan memantau pemakanan seimbang bersama produk supliment yang banyak membantu mereka menurunkan berat badan dan mendapatkan berat ideal dan seimbang sudah di pasarkan di selurh dunia di lebih 160 buah negara dan sudah lebih 39 tahun berada dipasaran dunia. Jepun adalah pengguna tertinggi produk aloevera di dunia 



Pengiktirafan antarabangsa produk Forever Living


1 Julai 2017

CABARAN UMAT NABI MUHAMMAD S.A.W DENGAN HARTA DAN KEMEWAHAN DUNIA

Nabi SAW mengingatkan kita bahawa : 
إن لكل أمة فتنة  , وفتنة أمتي المال
Ertinya : "Sesungguhnya bagi setiap umat itu cabaran dan ujian, dan ujian bagi umatku adalah harta" ( Riwayat At-Tirmizi, no 2337 ; Ibn Hibban , Al-Hakim : Sohih menurut Al-Hakim dan disepakati Az-Zahabi. Hasan Menurut Tirmidzi)

Al-Qaradawi mengatakan, godaan harta bukan pada mengumpul dan mendapatkannya melalui cara yang halal dan menjaga kewajiban agama, tetapi adalah dalam ke'gila'aan mendapatkannya, mencarinya dan menyimpannya walaupun dari jalan yang haram. Selain itu, ia juga tidak endah untuk membelanjakannya walaupun dengan cara yang haram asalkan berbaloi menurut aqalnya, tiada pertimbangan halal dalam hatinya.
Sebagaimana yang digambarkan oleh Allah, salah satu tanda kehilangan keberkatan dalam perolehan harta adalah :-

 أَن كَانَ ذَا مَالٍ وَبَنِينَ  , إِذَا تُتْلَى عَلَيْهِ آيَاتُنَا قَالَ أَسَاطِيرُ الْأَوَّلِينَ
Ertinya : Kerana dia mempunyai (banyak) harta dan anak, lalu  apabila dibacakan kepadanya ayat-ayat Kami, ia berkata: ""(Ini adalah) dongeng-dongengan orang-orang dahulu kala.( Al-Qalam : 14-15 )

Inilah sikap kebanyakan hartawan dan jutawan Muslim (yang bukan Muslim sudah tentu bukan fokus kita) di seluruh dunia. Apabila mereka berada di puncak kekayaan, ramai di antara mereka tidak memandang penting kepada unsur keberkatan, halal dan peraturan dan hukum yang telah ditetapkan oleh Allah, kerap kali mereka anggap perbincangan seperti ini adalah kuno dan ketinggalan zaman.
Menurut Syeikh Ibn Asyur ayat dari surah Kahfi di atas mengingatkan kita betapa perlunya kita menyedari amal soleh dan keberkatan adalah lebih perlu diutamakan dari harta banyak tanpa halal. Jadi dalam konteks ini, walaupun anda mendapat untung yang banyak ia belum pasti lagi menggembirakan anda di barzakh kerana ia mungkin sesuatu yang haram. 

Firman Allah dalam Surah Al-Khafi
الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا
Ertinya : Harta dan anak-anak adalah perhiasan kehidupan dunia tetapi amalan-amalan yang kekal lagi saleh adalah lebih baik pahalanya di sisi Tuhanmu serta lebih baik untuk menjadi harapan" ( Al-Kahfi : 46 )

Jika pertimbangan keduniaan menguasai diri, ia adalah suatu tanda dan bukti  umat Islam sudah semakin hilang sensitiviti terhadap kebenaran alam barzakh dan akhirat. Sesuatu yang haram dan syubhat amat zalim kepada Allah SWT walaupun amat menarik di sisi mata dan hati manusia.
Allah mengingatkan kita lagi bahawa :

انظُرْ كَيْفَ فَضَّلْنَا بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَلَلآخِرَةُ أَكْبَرُ دَرَجَاتٍ وَأَكْبَرُ تَفْضِيلاً
Ertinya : "Perhatikanlah bagaimana Kami lebihkan sebahagian dari mereka atas sebahagian (yang lain dalam perolehan harta). Dan pasti kehidupan akhirat lebih tinggi tingkatnya dan lebih besar keutamaannya." ( Al-Isra : 21 )

29 Jun 2017

APA KEISTIMEWAAN ALOEVERA DAN FOREVER

As salamu alaikum semua
Bism,illah hir rahman nir rahim semoga semua pembaca berada dalam keadaan sihat-sihat selalu hendakNya 

Aloevera keistimewaan dan khasiatnya

Aloevera atau lebih dikenali daun lidah buaya kebanyakan orang di Malaysia hanya mengenalinya sebagai satu bahan rawatan dan mencantikkan kulit dan rawatan kecamasan untuk luka-luka ringan dan sering di gunakan seluruh orang di Malaysia tetapi ramai yang tidak tahu bahawa daun lidah buaya ni telah diguna pakai lebih daripada 6,000 tahun dahulu di zaman nabi-nabi sebelum Nabi Muhammad Rasullulah s.a.w dan bukti menunjukan bahawan penggunaanya adalah sekitar zaman Nabi Musa A.S

Lukisan menunjukan penggunaan lidah buaya di zaman tersebut

TAHUKAH ANDA?
Daun lidah buaya boleh di makan dan dijadikan makanan tambahan yang berkhasiat dan dapat membantu mengatasi beberapa jenis masalah kesihatan di dalam tubh manusia dengan meminum gel lidah buaya tersebut cumanya kita mesti mengenali spesis tersebut sebelum mengambilnya untuk dijadikan minuman herba kerana terdapat lebih 200jenis spesis daun lidah buaya di dunia ini yang dikenali.

Disini ada beberapa testimoni daripada pelanggan dan rakan kongsi kakchah di seluruh Malaysia dan ada banyak lagi daripada rakan-rakan bisnes kakchah yang lain

1. Masaalah ruam pada bayi

2. Masalah kesihatan dalam wanita dan berat badan berlebihan 

 
3. Mengatasi masalah kulit sensitif pada wajah bayi kembali pulih

 4. Masaalah kesihatan dalaman tubuh badan 

5. rawatan kulit muka kesan daripada kemalagan jalan raya


6. Masaalah kulit muka 

7. Membantu mengatasi masaalah berat badan dan boroi

8. Rawatan luka pada kaki pesakit kembali sihat

9. Masaalah ruam pada kulit wajah baby/bayi
  
Antara beberapa bukti dan testimoni daripada pelanggan kami dan mereka sangat berpuashati dengan produk aloevera Forever Living Product.

Kami yakin dan percaya bahawa semua penyembuhan dan pengubatan adalah kuasa dan kehendak Allah dan kita di ajar dan di suruh mencari penawar dan rawatan dari berbagai sumber bukan hanya berserah dan menunggu takdir yang datang dan seharusnya kita dinasihat dan disuruh bertawakal selepas segala usaha telah dan sedang lakukan ketika ini.

Rujukan link daripada beberapa pusat 
3. Shelton M. Aloe vera, its chemical and therapeutic properties. Int J Dermatol. 1991;30:679–83.[PubMed]
4. Chithra R Sajithlal GB, Chandrakasan G. Influence of aloe vera on collagen characteristics in healing dermal wounds in rats. Mol Cell Biochem. 1998;181:71–6. [PubMed]

PERCUTIAN KE SEOUL,KOREAN BERSAMA FOREVER LIVING - DAY 2

HARI KE 2 SEOUL KOREA

Pagi 09-03-2017 di Korea cuaca sangat sejuk tapi takle sampi turun salji sebab salji dah abis, so pagi tu suhu kota Seoul pada -1 C masa tu jam lebih kurang 7 pagi.Di luar hotel memang sejuk gila weh, kalau bukak sarung tangan memang sejuk sangat cam kita duk dalam peti ais dengan agin yang kuat juga la bertiup menambahkan lagi sejuk cuma sekali sekala je bukak sebab nak tekan phone nak amik gambar. Perbezaan waktu antara Korea Selatan dan Malaysia hanya 1 jam sahaja jadi kami kurangkan 1 jam dari waktu Malaysia.


Lobby T-Mark Grand Hotel Korea



Orang-orang Korea pada pagi hari mereka mula bekerja awal pagi cuma waktu ni kakchah lihat dari atas tingkat di bilik hotel kami. Kakchah tak nampak plak mereka ramai-ramai keluar bergerak di sesuatu tempat masuk ke ofis.

Suasana jalan di bandar Seoul

Untuk hari kedua ni kakchah dan the geng plan pada malam tadinya nak ke Istana Kota Lama Korea jadi kami pun plan untuk mendapatkan perkhimatan train bawah tanah ....hmmm cane ye rasanya naik train di Korean plak. So kami bergerak ke station bawah tanah yang berhampiran dengan Hotel kami. Dari T-Mark Grand Hotel ke station terdekat lebih kurang 200m je so bila sampai di bawah kami terus cari mesin untuk beli tiket, cuma masalahnya tak berapa faham plak camne nak guna, jadi kami mintak tulong dengan orang korea yang berada disitu. Peramah jugak mereka ni dan mereka sudi menolong 

Peta perjalanan dan stesen-stesen sekitar bandar Seoul

Eskalator ke laluan train bawah tanah di Seoul

Kami memulakan perjalan ke stesen Chungmuro dan bertukar train ke stesen angguk pula untuk ke Istana lama perjalanan kami alhamdulillah dipermudahkan dan kami berjalan kaki ke istana lama sambil melalui beberapa bangunan pejabat syarikat-syarikat terkenal Korea seperti Hyundai.

Ini salah satu kawasan istana lama disana 

Ok kakchah akn sambung lagi nah cite ni...nak rehat dulu dan nak recall balik memory semasa disana nanti kita sambung balik nahh






24 Jun 2017

VIDEO TESTIMONI PENGGUNA PRODUK FOREVER LIVING



Antara beberapa testimoni pengguna produk Forever
video

14 Jun 2017

PELABURAN ANTARA KESIHATAN, MASA DAN WANG

As salam semua


Ramai orang dalam kehidupan di dunia ini memerlukan 3 perkara di atas tetapi ramai daripada kita tidak mempunyai ketiga-tiganya sekali gus. Kita sentiasa berusaha mendapatkan sesuatu yang tidak kita miliki dengan berbagai cari samada menjadi usahawan bersaiz kecil, sederhana atau besar, menjadi professional, popular, ahli politik atau apa saja yang mungkin membantu kita mencapai impian TETAPI




Kita mungkin mencapai 2 daripada perkara diatas

1. Ada yang mempunyai kesihatan dan masa tapi tiada wang
2. Ada yang mempunyai kesihatan dan wang tapi tidak masa
3. Ada yang mempunyai masa dan wang tapi kesihatan tidak bagus

ADA MASA DAN KESIHATAN
Orang muda masih mempunyai masa dan kesihatan tetapi tidak menggunakan dengan baik dan betul pada tempatnya seharusnya anda menggunakan kesihatan yang baik dan masa yang banyak untuk mencari ilmu dan berusahan untuk mengejar impian kerana impian lebih bahagia jika dikecapi bersama keluarga. 

Kita memerlukan 3 perkara dalam mengejar cita-cita dan impian dalam kehidupan iaitu mentor, sistem dan ilmu gabungan 3 perkara ini pastinya dapat memantapkan perjuangan dan mengejar kehidupan disamping mempunyai kekuatan dari segi masa dan kesihatan.

ADA KESIHATAN DAN WANG
Mereka yang berkerjaya dalam bidang profesional sememangnya mempunyai kesihatan dan wang yang sangat baik tetapi mempunyai masa yang sangat terhad . Untuk menikmati ketiga-tiga perkara sekali gus meski pun mempunyai wang yang banyak tidak dapat membeli masa kerana kerjaya profesional tidak ramai yang mampu orng lain lakukan.

ADA MASA DAN WANG
Mempunyai masa dan wang sahaja tidak menjanji kepuasan dan keseronokan keran masa untuk berbahagian dan berseronok tidak lagi seperti waktu sihat walafiat. Pada ketika ini juga biasa kita sudah mencecah umur yang sudah agak tuan untuk menikmati keseronaokan dan meraikan impian dan cita-cita mungkin juga sudah pudar kerana kesihatan tidak mengizikan kita berbuat demikian.





Benarlah Firman Allah dalam surah 


Surah Al-'Asr - سورة العصر


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
1
وَالْعَصْرِ
Demi Masa!
1
وَالْعَصْرِ
Demi masa.
2
إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ
Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian 

3
إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ
Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.

Gunakanlah masa muda dengan baik dan yang bermanfaat untuk masyarakat dan  masa akan datang untuk kebahagian sesama masyrakat sesama manusia dan lebih lagi kepada orang-orang islam khasnya.

Masa terbaik membina impian dan cita-cita walau siapa pun kita pasti anda dapat melakukanya sekarang dan anda dapat kecapinya di masa akan datang kerana dengan adanya mentor, sistem dan ilmu dengan izin allah pasti ianya akan menghasilkan keberkathan dan kejayaan seperti yang sering kita dengar melalui ceramah atau apa saja bahan baik-baik dan juga daripada sumber Al-Quran

Pastinya anda mencari sumber pada kejayaan yang akan hadir bersama peluang kepada anda samada cepat atau lambat sistem, yang pastinya ia telah diguna pakai di lebih 160 buah negara di dunia dan semenjak 1978. Ilmu dan kejayaan yang telah terbukti ramai yang telah berjaya....begitu juga anda pasti juga berjaya

jom klik www.wasap.my/60192830717 untuk keterangan lebih lanjut.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers